Hoe verleng ik mijn licentie? »

U kunt uw licentie zelf verlengen via het Beheer menu> Uitbreiden licentie> Online registratie> Bijwerken licentie informatie> Registreren.
Het is niet nodig een installaticode in te voeren, deze wordt automatisch door het systeem gegenereerd.
U kunt deze functie uitvoeren 1 week nadat u de jaarlijkse bijdrage voor het gebruik van Mill7 heeft betaald.

Is het mogelijk via Mill7 electronisch de BTW aangifte door te geven? »

Dit is mogelijk via Accept software.

Prolongatie boekjaar »

In de help van Mill7 wordt dit uitgebreid beschreven in het topic Prolongatie.

Hoe maak ik een backup?  »

Het periodiek maken van een kopie van de data is belangrijk en uw eigen verantwoordelijkheid !

De data bevindt zich in de Mill7 mappen Comp (inclusief sub-mappen) en Data. Voor het restoren (terugzetten) van een enkele administratie kan uit de Comp directory de juiste administratie (sub-map) worden teruggezet. Windows Vista en Windows 7 staan niet toe dat er data wordt geschreven in de folder Program Files. De data wordt door windows in dat geval niet weggeschreven in de folder Program Files\Mill7 maar in de folder: C:\Users\%username%\AppData\Local\VirtualStore\Program Files\Mill7.

Mill7 is geïnstalleerd in de folder Program Files en ik gebruik Windows Vista of Windows 7. »

Windows Vista en Windows 7 staan niet toe dat er data wordt weggeschreven in de folder ‘Program Files’.
De data wordt door windows in dat geval niet weggeschreven in de folder ‘Program Files\Mill7’ maar in de folder: C:\Users\%username%\AppData\Local\VirtualStore\Program Files\Mill7.

Kopieer in dat geval Mill7 naar ‘C:\mill7’ en kopieer de mappen ‘Comp’ en ‘Data’ die u in bovengenoemde pad kunt vinden naar de ´c:\Mill7´ over de bestaande mappen heen.
Laat de originele bestanden in Program Files en in c:\Users\etc wel staan als backup totdat u zeker weet dat de nieuwe installatie werkt en alle data bevat. Start Mill7 vervolgens via ‘c:\Mill7\mill7.exe’.

Bij het starten van Mill7 verschijnen Dispatch errors »

Om Mill7 met MS-Excel en MS-Word te kunnen laten samenwerken dienen dll’s te worden geregistreerd. Voer de registratie uit vanaf de \mill7\prog12 folder met:
regsvr32.exe .\Rnwdc50.dll
regsvr32.exe .\Rnxlc50.dll
regsvr32.exe .\ExportModeller.dll
regsvr32.exe .\Crtslv.dll

De punt (.) werkt niet op het numerieke deel van het toetsenbord. »

Zet in de landinstellingen van uw PC de taal gelijk aan de taal van de Windows installatie. Dus als u een Engelse Ms-Windows versie heeft, zet de taal bij de landinstellingen dan ook op Engels.

Elektronische MT940 bankafschriften worden niet ingelezen. »

1: De bankrekening moet ingegeven zijn in het bijbehorende dagboek.
2: Als het in te lezen bestand niet gevonden kan worden, en het door u ontvangen mt940 bestand heeft geen extensie .sta, selecteer dan alle bestanden.
3: Aleen mutaties van hetzelfde jaar als de administratie worden ingelezen (wissel naar de juiste administratie).

Werkt Mill7 op een fileserver of terminalserver?  »

Jawel, maar in geval van Multi-user raden we aan Opportunistic Locking uit te schakelen  op de Windows serves waar de Mill7 data staat om data corruptie te voorkomen. Op de server dient u twee registry setting te veranderen, deze worden in de Mill7 help beschreven bij het onderwerp Installatie (netwerk). Of lees ftp://ftp.dataaccess.com/pub/misc/whitepapers/opportunlockingreadcaching.html

Hoe breid ik Mill7 mogelijkheden uit?  »

Gebruikers met een softwarecontract kunnen Mill7 uitbreiden met diverse functies en modules. Bijvoorbeeld factureren, uren schrijven, relatiebeheer, de Pro versie of de multi-user versie. De mogelijke uitbreidingen zijn afhankelijk van de versie.

Version 7.4.C2 of hoger
Gebruikers van de Trust versie kunnen zelf het aantal gebruikers per module verhogen. Dit werkt alleen voor modules waar al minimaal 1 gebruikers licentie is afgegeven.

Geen rechten in Basis versie »

Indien u in de Basis versie de melding krijgt dat u geen rechten heeft dan dient u de boekhouding te Reindexeren.

Wat doe ik als ik opgeslagen records niet kan terugvinden? »

Indien u normaal records zonder problemen kunt opslaan, maar als u ze nu plots niet kan terugvinden, dan kan de oorzaak zijn dat Mill7 niet juist is afgesloten, bijvoorbeeld door een stroomstoring. U kunt dat verhelpen met de functie Re-indexeren uit het menu Beheer.

Hoe verhelp ik een onbalans in de saldi? »

Een onbalans in de saldi komt gelukkig zelden voor, en kan een technische oorzaak hebben (bijvoorbeeld stroomuitval) of door een verkeerd gekozen instelling. Om te controleren of de totalen sluiten kiest u in het Beheer menu, voor Boeken en vervolgens voor de functie Herberekenen boekhoud totalen. Mill7 controleert alle totalen, als die sluiten verschijnt er de melding Totalen sluiten en kunt u het scherm sluiten. Als de totalen niet sluiten druk dan op de knop Herberekenen. Als de onbalans blijft heeft u waarschijnlijk bij instellingen de eerste winst en verlies rekening onjuist ingegeven.

Hoe onderdruk ik de melding “Uw licentie is verlopen”? »

U kunt 3-4 werkdagen nadat u uw jaarlijkse vergoeding heeft voldaan zelf uw licentie voor het nieuwe jaar verlengen.

U doet dit via het menu beheer> uitbreiden licentie> online registratie> bijwerken licentie informatie.
Het systeem zal automatisch de nieuwe code ophalen, u hoeft dus niet zelf een code in te voeren.

Deze functie is alleen mogelijk als u werkt met versie 7.4c.2 of hoger.
U kunt uw versie controleren met behulp van ALT-I.

Werkt u met een oudere versie dan dient u eerst een update van Mill7 uit te voeren. Zie daarvoor onze website http://www.millogic.nl/support/downloads .

Indien u niet over versie 7.4c.2 of hoger beschikt en u licentie is verlopen, neem dan contact met ons op via helpdesk@millogic.nl

Waarom werkt de update functie niet? »

Met de gratis Basis versie kunt u geen updates uitvoeren. Voor updates dient u eerst een support abonnement aan te vragen.

Verlengen licentie gratis Basis versie »

Sinds oktober 2012 zijn wij gestopt met het verstrekken van een gratis versie van Mill7. De betaalde Basis versie van Mill7 is nog wel beschikbaar. Zie daarvoor Support Abonnement aanvragen.

Als u een gratis licentie wilt verlengen stuur dan een email naar info@millogic.nl
Hiermee wordt alleen uw licentie verlengt. Er wordt dus geen update van de software bijgewerkt.

Ik heb een nieuwe PC, hoe verplaats ik Mill7 ? »

U kopieert de volledige Mill7 map (inclusief submappen) van de oude naar de nieuwe computer.
Dit kan bijvoorbeeld via een netwerkverbinding of via een CD, DVD of USB stick.
Om Mill7 na het kopieeren te starten maakt u op de nieuwe computer een snelkoppeling naar Mill7.exe in de Mill7 map. Bij de eerste keer opstarten van Mill7 krijgt u enkele vragen die u kunt bevestigen, daarna werkt Mill7 als vanouds.

  • Pas op 1: Als u iets terugkopieert van een CD of DVD dan wordt de beveiliging van de nieuwe map gezet op alleen lezen. Dit dient u met de verkenner te veranderen naar lezen en schrijven.
  • Pas op 2: Het is niet verstandig om Mill7 opnieuw te downloaden, want daarmee is de data niet verplaatst.